OM OSS

Systrarna Lockwall startades 1992 av Sofia, Charlotta och Gabriella Lockwall. 2006 fick gruppen tillökning av Malena Jönsson. Vi har skapat 17 egenproducerade produktioner. Flera av våra föreställningar har spelat återkommande i över 17 år. Vi har spelat på stora scener och varit med i Allsång på Skansen, medverkat i TV och radio, men vi föredrar den nära kontakten med publiken och de mindre sammanhangen.Vi har fått fina recensioner (men vi tappar ofta bort dom.) Vi samarbetar med Olof Rhodin som gör vår scenografi, foton och affischer.

Utmärkande för oss

Vi är fyra kvinnor som i trettio år skapat, skrvit och framfört våra egna föreställningar. Vi gör research, skriver manus, komponerar, arrangerar musik, översätter, sätter stämmor och marknadsför. Vi lyfter kvinnor och gestaltar deras öden och brinner för att förmedla historierna, beröra och förändra genom humor, djup och igenkänning. Vi gillar små intima scener med nära kontakt med publiken och vi har spelat återkommande på Mosebacke Etablissement, Odenteatern, Kafé Klavér. Ofta är vi på turné ute i landet.

Kuriosa:

Ulla Billquists dotter Åsa, kom och såg föreställningen ”Jag och min lillasyster Ulla Billquist” (i regi av Judith Hollander.) Åsa inledde en nära brevväxling med Gabriella som spelade Ulla. Ullas systerbarn Margareta Perby, har lånat ut privata bilder på sin far, Thor Modéen och mor, Margareta Schönström Modéen till oss. Hon har berättat personliga minnen om sin moster för oss. Föreställningen spelas fortfarande.

Under produktionen av föreställningen ”När körsbärsträden gnolar” kom ett av Astrid Lindgrens barnbarn på besök och satt i soffan i vårt vardagsrum för att ge oss klartecken att få spela. Astrids dotter dansande sedan i publiken till sin mammas fina gamla shillingtrycksfavoriter.

”Det är farligt att leva - Man kan dö” var alldeles för mycket före sin tid. (och innan Metoo.) Den blev väldigt sågad i en dagstidning av en man vars namn vi aldrig glömmer (vad hette han nu igen?) Under den föreställningen reste sig en och annan ur publiken och gick. Men vi fick också uppleva några av våra mest oförglömliga möten. Vi spelade till exempel för riksdagens kvinnor under ett event trots att Ulrika Messing fick varningsbrev om oss.

”Sexig Tik- Varning för ilsken hund!” fick vi av någon anledning in en publik med väldigt många psykoterapeuter. De återkom i nya grupperingar flera gånger.”Anita Lindblom x 3” har många historier. Anita Lindblom skrattade gott åt att vi var tre skådespelare som gestaltat henne. Sonen Jörgen tog med oss på privat visning av Anitas saker efter hennes bortgång. Han har också delat med sig av sina minnen. Vi har även varit med radioprogrammet Snedtänkt och pratat om Anita. Föreställningen spelas fortfarande.
(När vi som ”Anita Lindblom x 3” invigde Gävlebockens 50-års jubileum så hade vi faktiskt hunnit åka hem innan den brann ner. Ryktet är osant.)

Spelscener i urval:

Loggor för de företag och scenere som vi har arbetat med.

Kontakt

info@lockwall.se
+46737201180
+46703107508